Преди началото на Третата национална конференция на Да, България“ лидерът на партията

...
Преди началото на Третата национална конференция на Да, България“ лидерът на партията
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трудно обяснимо е да се предлага смяна на финансовия министър

Преди началото на Третата национална конференция на „ Да, България “ водачът на партията Христо Иванов се разгласи срещу настояванията за промяна на финансовия министър Асен Василев. “Името на финансовия министър сега е „ министър еврозона “. Месеци преди момента, в който чакаме с помощта на напъните на Асен Василев два прозореца да се съединят – на макроикономическите индикатори и на политическата воля в Европа да ни одобри, месеци преди реализирането на тази стратегическа цел да сменяме индивида, който докара до това, граничи с мъчно обяснимо политическо държание ”, сподели Иванов.

Разчитаме на здрав разсъдък и отговорно държание, съобщи той във връзка със започващите тази вечер преговори между ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ). Нашето схващане е, че България може да се стабилизира, единствено в случай че продължим промените, а с цел да ги продължим, би трябвало да се ангажираме с тях по този начин, както ние предлагаме, счита той. Това е обикновен здрав разсъдък и се надявам да го проявим, добави Иванов.

В началото на конференцията пред делегатите отчет ще прочете ръководителят на групировката Христо Иванов съгласно оповестения дневен ред.

Форумът ще би трябвало да гласоподава и Политическа декларация за визия и стратегически насоки за активността на политическата партия “Да, България “ ”.

Конференцията ще реши и към кое политическо семейство в Европейския парламент желае да принадлежи “Да, България ”.

Припомняме, че сътрудникът им в обединението „ Демократична България “ – ДСБ, е част от Европейската национална партия. В нея членуват и ГЕРБ, и Съюз на демократичните сили.

Според предварителния дневен ред конференцията би трябвало да гласоподава решение за главните насоки за организационно развиване и подсилване на „ Демократична България “. Ще бъде призната и политическа резолюция по изводите от отчета на ръководителя.

Гости на конференцията са съпредседателите на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков и Асен Василев, както и ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР